Известие

Collapse
No announcement yet.

Аномалия при 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Бобо, може и това да е. Аз не съм майстор, но и не съм "майстор" да го вземат даволите. Днес минах с колата 800км. и на щеката маслото от средата е пак на минимума. Не е напъвана, нормално каране, дали смед смяна на масло ще се оправи или ще продължи да си го лапа.
    Съветваш ме да отида на друг майстор и да му кажа да я прави или да отида при същите и да му кажа да оправи сегментите.
    Той ми каза, че на неговата кола бил правил основен ремонт и изчезнал разхода на масло след 5000км. Мойта вече направи 4000км. и с доливане и смених маслото
    Пффф побърках се с тази красавица.... Уж беше разбирач, уж всичко смени а пак....
    Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
    146 1.4 - Темпераментната друсалинда
    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Чистил ли си сепаратора, може да имаш от там проблем ?
      Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
        Бобо, може и това да е. Аз не съм майстор, но и не съм "майстор" да го вземат даволите. Днес минах с колата 800км. и на щеката маслото от средата е пак на минимума. Не е напъвана, нормално каране, дали смед смяна на масло ще се оправи или ще продължи да си го лапа.
        Съветваш ме да отида на друг майстор и да му кажа да я прави или да отида при същите и да му кажа да оправи сегментите.
        Той ми каза, че на неговата кола бил правил основен ремонт и изчезнал разхода на масло след 5000км. Мойта вече направи 4000км. и с доливане и смених маслото
        Пффф побърках се с тази красавица.... Уж беше разбирач, уж всичко смени а пак....
        Ако харчи толкова много със сигурност има грешка някаква, коректно е да отидеш при него и да му кажеш за какво става въпрос, смени маслото и ако пак го харчи майстора да си го поеме и да оправи мотора - ако не може да си плати и друг да го оправи

---------- Post added at 10:10 ---------- Previous post was at 10:09 ----------

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
        Чистил ли си сепаратора, може да имаш от там проблем ?
        Е нали е правен основен ремонт ако е нарината с лопатата разбирам ма си има лица отговорни за ремонта.
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение

Е нали е правен основен ремонт ако е нарината с лопатата разбирам ма си има лица отговорни за ремонта.
          Така е, но при мен го бяха забравили и пушех като нафтичка и харчеше 1 литър на 100км
          Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
            Така е, но при мен го бяха забравили и пушех като нафтичка и харчеше 1 литър на 100км
            Е това са си рисковете на професията храниш майстора и другия път ще го почисти, а и да не збравяме че никой не е застрахован с/у грешки
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Никой не е застрахован найстина.
              Той самия ме убеждаваше, че до 5000км. ще харчи масло после ще спре. Аз му казах, че ако не спре до 5000км. отивам и му я тупвам пред сервиза и така ще направя. Имам фактура, гаранция (Франция) така че хич не ми дреме. От къде може да идва проблема и предодвратим ли ще е?
              Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

С какво масло я караш в момента?
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Selenia Gold
                  Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Selenia Gold
                    грешен отговор
                    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                    Lancia Ypsilon '02

Comment

Селения Голд колега, не е хубаво да слагаш на тоя мотор Преди да си се вкарал съвсем във филма...Смени маслото с това, което си купил (Селения Рейсинг) и виж как ще се държи с него
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Ще изчакам до 5000км. и тогава ще го сменя както ми каза майстора. Ако стане нещо той си бере ядовете. Винаги може да ми каже, "Да найстина сгреших, но ти оправих проблема, смених това онова и таковата. Купих нови дължиш ми 359лв."
                        И аз мога да му кажа: "Добре, нямаш грижи. Дай само да направя едно кръгче, да видя всичко ли е 6".... и така
                        Но се съмнявам, момчето е точно и уж разбира от Алфи, правило много ремонти на такива двигатели, и той има Алфа, даже 2 за това ми вдъхна доверие... Препоръча ми го човек от форума ;]
                        Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Колега, колата няма да спре да гори нито след 5 нито след 10000км, знам че е кофти, но съм минал по същия път. Моята навремето след основен ремонт си гореше литър на 1000 и така си горя масло 60 000км докато накрая не си я отворих наново. При мен гумичките се разкарваха нагоре-надолу с клапаните, на практика все едно съм карал 60 000км без гумички.
                          Това са трикове на майсторите "след 5000 км ще спре да гори" и като отидеш след 2 месеца ще има "каква рекламация, колата като си я взе всичко беше ок?"

и 15 масла да смениш все тая . .
                          Last edited by code; d.m.y г., 14:22.
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Доста силни думи, можеш ли да се обосновеш точно на моя мотор дали си сигурен, че е така. Или просто казваш как е в твоя случай, защото има 1000 вероятности. Вече ми го потвърди и друг майстор, че ще спре да лапа, попринцип така трябва.... А ако не спре вече ще се отваря и ще се гледа...
                            Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Щото се притесних, че за 1500км. долях почти 1,4л. масло.
                              Този разход не е нормален, най-малко искам да те плаша, аз също питах тогава тук и там и чувах само това, което на мен ми се иска. Ако съм на теб направо увисвам пред сервиза, колкото минава времето става по-сложно да си търсиш рекламацията.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                                Този разход не е нормален, най-малко искам да те плаша, аз също питах тогава тук и там и чувах само това, което на мен ми се иска. Ако съм на теб направо увисвам пред сервиза, колкото минава времето става по-сложно да си търсиш рекламацията.
                                Аз съм от Варна, в момента работя в Обзор и то с колата си а той е Каварна.... Месния майстор също каза, че е нормално и ще спре, защото то найстина намаля но се психирам.... Имам предвид намаля харча.
                                Маслото 10W60 Racing хубаво ли е? Може ли да го нагаря и него, че много скъпо....
                                Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Working...
                                X